Antti Rekola, Pöytyä

rekolaantti.jpg
 

Tila ja lyhyt esittely
Rekolan tila Pöytyän kunnassa, viljanviljely on päätuotantosuunta. Antti Rekola on aloittanut viljelyn vuonna 1996.

Laitteiston kuvaus
DCR400-kuivuri, 750kW alipaineuuni, elevaattori 60tn / h. Elementtisiilostoa 300m3, 9 kartiopohjaa. 2kpl Ø5,44 kartiopohjasiiloa. Varastointikapasiteettia noin 700m3. Käytössä vuonna 2012.

 

Miksi päädyitte hankkimaan laitteiston?
Halusimme uudenaikaistaa laitteistomme. Vanhan kuivaamon logistiikka sekä automatiikka olivat vanhanaikaista tekniikkaa. Vanha kuivaamo ei myöskään enää täyttänyt kuivauksen ja varastoinnin vaatimuksia.
 

Miten käytännössä asiat ovat muuttuneet uuden laitteiston myötä?
Automatiikka hoitaa koko prosessin aina viljan kuivauksesta varastointiin saakka. Rappusissa juokseminen on vähentynyt huomattavasti.
 

Mistä ominaisuudesta erityisesti pidätte kyseisessä laitteistossa?
Erinomainen kosteudenpoisto per tunti, lämmöt 80 / 90 astetta. Vuoden 2012 syksyllä ajan säästö oli huomattavaa, homma hoitui jopa puolet nopeammin kuin vanhalla koneistolla.
 

Mitkä ovat mielestänne muita hyödyllisiä ja teille tärkeitä ominaisuuksia?
Alipainetekniikka, mikä pitää paikat puhtaana eli ei ole ongelmia pölyn kanssa. Kuivurin varmatoimisuus, vaikka vuonna 2012 kuivurissa kuivattiin todella kosteaa viljaa (30%). Syöttölaitteen toiminta, eli viljan syöttö on tasaista kosteudesta riippumatta.
 

Suosittelisitteko valintaanne muille?
Voin suositella, sillä kuivuri on tehokas pakkaus. Kokonaisuus ratkaisee ja siinä ovat hyvinä puolina muun muassa kuivaustehot, yliajettava kaatosuppilo ja automatiikka.
 

Onko teillä vielä jotain lisättävää tai kommentoitavaa?
Myyjän toiminta ja luotettavuus olivat mallikelpoista, kuten myös jälkimarkkinointi.