Jukka-Pekka Partanen, Riihimäki

jparta.jpg
 

Tila ja lyhyt esittely
Oravaharjun tila Riihimäellä. Vuodesta 1956 viljelyä, vuodesta 2002 lähtien tilaa isännöi 3. sukupolven maanviljelijä Jukka-Pekka Partanen.

Laitteiston kuvaus
M 300k -vaunukuivuri, 500kW ylipaineuuni, elevaattori 60tn / h, 8” Wheatheart-kuljettimet 5,44 / 7krs x 4kpl tyhjennysruuvit Wheatheart 8”. Elementtisiilot 6kpl siemenviljaa ja rypsiä varten. Rakennettu vuonna 2012.

 

Miksi päädyitte hankkimaan laitteiston?
Tilan tulevaisuuden suuntaus on viljanviljely. Viljelypinta-ala on tuplaantunut 150 hehtaariin, eikä tilalla ollut omaa lämminilmakuivaamoa.
 

Miten käytännössä asiat ovat muuttuneet uuden laitteiston myötä?
Uuden kuivaamon sijoittaminen pihapiiriin paransi logistiikkaa. Rahtikuivaus on tullut mukaan uuden viljakuivaamon myötä. Kuivaus on helpottunut huomattavasti verrattuna vanhaan järjestelmään. Nyt voidaan keskittyä itse puintiin eikä kuivaamiseen.
 

Mistä ominaisuudesta erityisesti pidätte kyseisessä laitteistossa?
Laitteiston helppokäyttöisyys. Automatiikka on tehty helpoksi.
 

Mitkä ovat mielestänne muita hyödyllisiä ja teille tärkeitä ominaisuuksia?
Esipuhdistimen tehokkuus. Levitinlautasen ansiosta kuivaamon täyttöaste on parempi kuin perinteisissä kuivaamoissa. Vuonna 2012 kuivaus toimi ilman suurempia ongelmia, vaikka puintikosteus oli pahimmillaan 40 prosenttia. Lämmöntuottokyky oli hyvä jopa syksyllä 2012, kuivauslämmöt 80 astetta ilman ongelmia, jopa yöaikana.
 

Suosittelisitteko valintaanne muille?
Kyllä. Valmis ja helppo asentaa. Toimitukset olivat hallinnassa ja aikataulussa, asennus meni erittäin hyvin ja asennusryhmä toimi nopeasti.
 

Onko teillä vielä jotain lisättävää tai kommentoitavaa?
Käyttöohjeista muutama huomio. Esimerkiksi kaatosuppilosta ei ollut kuvia ja ohjeita. Pyöreiden siilojen kasausohjeet eivät olleet johdonmukaiset.