Kari Silpola, Lammi


 

Tila ja lyhyt esittely
Appolan tila Lammilla. Tilaa on viljelty 1700-luvulta asti 11. sukupolvessa. Vuodesta 1990 isäntänä on toiminut Kari Silpola.

Laitteiston kuvaus
M 365k -vaunukuivuri, 500kW ylipaineuuni, elevaattori 80tn / h, Wheatheart-kuljettimet 80tn / h 6,65 / 9krs x 2kpl Wheatheart-tyhjennysruuvit.

 

Miksi päädyitte hankkimaan laitteiston?
Juurikkaan ja perunan viljely on lopetettu ja tilan tulevaisuuden suuntaus on viljanviljely. Mepuun päädyttiin tuttavien suosituksen kautta. Toinen syy oli tilan vanha M 240k -vaunukuivuri, jonka käyttökokemukset olivat olleet hyviä.
 

Miten käytännössä asiat ovat muuttuneet uuden laitteiston myötä?
Kuivaus on helpottunut huomattavasti verrattuna vanhaan järjestelmään. Suureen kaatomonttuun mahtuu yksi kuivurillinen ja automatiikan ansiosta työ on joutuisampaa. Nyt voidaan keskittyä itse puintiin.
 

Mistä ominaisuudesta erityisesti pidätte kyseisessä laitteistossa?
Suuren kaatomontun ansiosta täyttö on todella joustavaa. Katetun montun ansiosta ei ole väliä, toimitaanko sateella vai kuivalla kelillä.
 

Mitkä ovat mielestänne muita hyödyllisiä ja teille tärkeitä ominaisuuksia?
Märkänä vuonna 2012 kuivaus toimi ilman suurempia ongelmia. Puintikosteus oli pahimmillaan 40 prosenttia ja vilja oli itänyt. Itäneet viljat aiheuttivat haasteita elevaattorin kanssa. Poistoilmaimurit auttoivat kuivaustuloksessa. Lämmöntuottokyky hyvä jopa syksyllä 2012, kuivauslämmöt 80 astetta ilman ongelmia.
 

Suosittelisitteko valintaanne muille?
Suosittelisin, koska edellinen Mepu on toiminut ilman ongelmia, ostos on turvallinen ja laadukas valinta. Toimitukset olivat täydelliset, ja asennus meni erittäin hyvin.