Petri Rappula, Hollola

rappulapetri.jpg
 

Tila ja lyhyt esittely
Rappulan tila Hollolassa. Tilaa on viljelty vuodesta 1577 asti 13. sukupolvessa. Vuodesta 1996 isäntänä tilalla on toiminut Petri Rappula.

Laitteiston kuvaus
RCW400-kuivuri, 500kW uuni, elevaattori 80tn / h, logiikkaohjaus täyttö- ja tyhjennysautomatiikalla. Pakettikuivuri 330m3, laajennusmahdollisuus jätetty.

 

Miksi päädyitte hankkimaan laitteiston?
Lähdin päätöksenteossa liikkeelle vaunukuivurista. Tilan jatkaja on tiedossa, joten päätettiin investoida pakettikuivuriin ja varustaa sitä työtä helpottavalla automatiikalla.
 

Miten käytännössä asiat ovat muuttuneet uuden laitteiston myötä?
Vanhaan verrattuna kuivaus on helpottunut huomattavasti. Ennen tilalla oli kaksi kuivaamoa, mikä aiheutti valtavan työmäärän. Nykyään yksi mies hoitaa aika pitkälle sekä puinnin että kuivauksen.
 

Mitkä ovat teille erityisen hyödyllisiä ja tärkeitä ominaisuuksia?
Vuonna 2012 oli märkää, mutta kuivaus toimi ilman ongelmia. Puintikosteus oli pahimmillaan jopa 35 prosenttia. Ajattelin että satsi jää koneistoon, mutta pelko oli turha. Poistoilmaimurit ja elevaattori vähentävät pölyä, mikä tekee työympäristöstä siistin. Automatiikka mahdollistaa kuivaamon jatkuvan käytön ja helpottaa elämää niin paljon, että siitä en enää luopuisi.
 

Suosittelisitteko valintaanne muille?
Kyllä suosittelen, sillä meidän tapauksessa toimitus piti paikkansa vaikka oli kiire. Jälkihoito on ollut asiallista. Ongelmia ei ole ollut, ja kone on toiminut niin kuin on luvattu.
 

Onko teillä vielä jotain lisättävää tai kommentoitavaa?
Mepun myynti toimi hyvin. Kasausohjeet olivat puutteelliset. Kattopaketti toimitettiin jälkikäteen, ja sen asentaminen oli todella helppoa.