Joustavat ja turvalliset ohjausjärjestelmät

Mepun ohjausjärjestelmät ovat joustavia ja turvallisia käyttää. Luotettavien järjestelmien ansiosta kuivaamojen käyttö on helppoa ja sujuvaa. Kuivaamojen ohjausjärjestelmät voidaan räätälöidään asiakkaan tarpeiden mukaan. Erilaisia vaihtoehtoja löytyy perinteisestä kuivausautomatiikasta aina täysautomaattisiin ohjausjärjestelmiin.

Sisältää: BASIC SEMI AUTO
Säädettävä täyttövahti x x x
Sisään- ja ulostulevan lämpötilan mittaus x x x
Taajuusmuuttajaohjaus syöttölaitteistolle x x x
Potentiaalivapaat relesignaalit asiakkaan ohjausjärjestelmään, esim. täyttö- ja tyhjennyskuljettimelle x x x
Kosketusnäyttö 7” x
Kaatoaltaan anturi x
Toiminto: BASIC SEMI AUTO
Täyttö, kuivaus, tyhjennys x x x
Esiasetusarvot, mm. kuivauslämpö x x x
Täyttö pysähtyy automaattisesti, kun kuivuri täynnä x x x
Kuivuri menee jäähdytykselle automaattisesti lämpötilan ohjaamana, jäähdytys pysähtyy asetetun ajan kuluttua x x x
Täyttö käynnistyy automaattisesti, kun kaatoaltaassa on viljaa x x
Kuivaamo siirtyy automaattisesti kuivaukselle täytön jälkeen x x
Kuivaamo siirtyy automaattisesti tyhjennykselle kuivauksen jälkeen x
Mahdollisuus ohjelmoida suorittamaan useita toimintoja peräkkäin x
Käsikäyttö x x x

Lisävarusteet

Etäkäyttön avulla viljelijä voi seurata ja hallita viljan kuivaus- ja varastointiprosessia älypuhelimella, tabletilla tai tietokoneella. Saatavilla vain Auto-järjestelmään.


Kapasitiiviset vahdit on tarkoitettu viljankäsittelylaitosten valvonnan ja ohjauksen automatisointiin. Saatavana on siilon kattoon asennettava erityispidike, jonka korkeutta voidaan säätää.


GSM-hälyttimen avulla käyttäjä saa tietoa sekä kuivaamon tilasta että mahdollisista vikatilanteista. Kuivaamon eri vaiheet tallentuvat ohjausjärjestelmän muistiin ja ne lähetetään käyttäjälle tekstiviestillä, kun siirrytään vaiheesta toiseen.


Palontunnistusjärjestelmä on suunniteltu tunnistamaan ylikuumeneminen kuivurissa. Se soveltuu kaikkiin ohjauskeskuksiin. Kuivurin ylikuumentuessa järjestelmä antaa summerihälytyksen ja keskeyttää koneiston toiminnan. Lisävarusteena mahdollisuus saada hälytys tekstiviestinä puhelimeen.


LIROS-järjestelmä viljan kosteuspitoisuuden tarkempaan hallintaan eräkuivureissa. Järjestelmää höydyntämällä saavutat aina toivotun ja oikean kosteuspitoisuuden. Näin maksimoit tuotteen laadun ja saat parhaan mahdollisen taloudellisen tuloksen. Se säästää sekä aikaa että energiaa, sillä perinteistä ilman lämpötilaan perustuvaa kosteuden mittausta tarkemmalla kosteudenmittauksella myös kuivaustulos on tarkempi.

Kuivurin jalustan alle asennettavan vaakapaketin avulla kuivattavan viljan varastokirjanpito on helppoa. 4 – 10 anturia (10t tai 20t) tarvittavan kokonaiskuorman mukaan.


Taajuusmuuttajilla voidaan ohjata sähkömoottoreiden pyörimisnopeutta portaattomasti. Yleiset käyttökohteet ovat erilaiset kuljettimet ja puhaltimet.