Användningssäker helhet

Mepus mångsidiga urval av transportörer har utvecklats till att möta kundernas olika krav på kapacitet och automation. Elevatorer och transportörer tillsammans med Mepus i övrigt breda produktsortiment erbjuder möjligheten till en färdig, kundens önskemål beaktande skräddarsydd helhetslösning.

Alla transportörprodukter är tillverkade av förzinkat stål vilket betyder att de ypperligt tål också användning utomhus.

Ur Mepus breda urval finner man elevatorer och kedjetransportörer såväl till små och medelstora hemman som till stora jordbruks och industrins behov.

L-serien 30 – 60t

L-modellserien lämpar sig speciellt till små och medel-stora lantbruk, i vilka spannmåls-hanteringen koncentreras till tröskningstiden (mängden behandlad spannmål under 30 000t).

I-serien 40 – 120t

I-modellserien är planerad för medelstora och stora lantbruk samt för torkerier och kommersiella spannmålslager, vilka hanterar spannmål året runt (mängden behandlad spannmål 30 000 – 50 000t).

H-serien 60 – 600t

H-modellserien är avsedd för stora lantbruk och industrier för en kontinuerlig användning dagligen och året runt (mängden behandlad spannmål över 50 000t).

Mepu-elevatorer på 60 – 90t

Elevatorer i galvat stål transporterar spannmålen både snabbt och säkert. Motorn på axeln i elevatorns överdel säkerställer pålitlig start i alla förhållanden.

Elevatorn är lättskött och lättrengjord. Den har en avtagbar lucka på överdelen och stora rengöringsluckor på sidorna i nederdelen. Förrensaren på överdelen håller den fyrkantiga silon dammfri under spannmålstransport.

Den kilformade nederdelen och det korta avståndet mellan skoporna och deras rörelsebana (skoporna ligger vågrätt medan de är riktade mot spannmålsflödet från tippkonen) ger många fördelar. Skoporna fylls alltid till maximal kapacitet och svänger inte tillbaka.

Modell MEPU60 MEPU90
Kapacitet [t / h] 68 118
Motor [kW] 4 7.5
Bälte bredd [mm] 140 170
Koppmängd [st / m] 7 6
Koppstorlek [mm] 140 200
Rör [Ø mm] 210 280
3-vägs avdelare [Ø mm] 160 200

Galleri

Video