K-sarjan tuoteominaisuudet

m5-01.jpg

1. Elevaattori

Tehokas kuppielevaattori (60-100 t / h) on suoravetomoottorilla varustettu hiljainen ja luotettava elevaattori, joka mahdollistaa tehokkaan ja hellävaraisen viljan siirron.

Lue lisää: Elevaattorit

 

m5-02.jpg2. Esipuhdistin, levitinlaite ja pohjaimuri

Kaikissa malleissa on omalla moottorilla varustettu esipuhdistin, joka takaa laadukkaan lopputuloksen. Levitinlautanen jakaa viljan tasaisesti koko viljasäiliöön. Pohjaimuri poistaa pölyn ja kosteuden.

 

m5-02.jpg3. Näytteenottolaite

Näytteenottolaitteesta on helppo tarkkailla kuivauksen etenemistä.

 

m5-02.jpg4. Poistoilmakanavalähdöt

Poistoilmakanavalähdöt (vakiona) M 180k - M 205k Ø500mm, M 240k - M 420k Ø630mm.
 

5. Viljasäiliö

Märkä vilja paisuu lämmetessään. Kuivauksen edistyessä viljan tilavuus pienenee huomattavasti. Viljasäiliö on optimoitu toimimaan kaikissa olosuhteissa. Materiaali kuumasinkittyä terästä.

 

m5-02.jpg6. Kuivauskennot

Kuivauskennot ovat ns. harjapalkkikennoja, joita on kaksi rinnakkain. Lämmin ilma puhalletaan kuivauskennojen välissä olevaan lämpökanavaan, jolloin lämmönhukka on todella pieni. Kaikissa malleissa vakiovarusteena pienerien kuivaamiseen tarkoitetut sulkuluukut. Näin saadaan myös vajaat erät tehokkaasti kuivaksi. Täysin sinkitty rakenne.

 

m5-02.jpg7. Syöttölaite

Kaikissa malleissa on säädettävällä nopeudella varustetut, pyörivät syöttötelat, joiden alla on pohjaläpät. Jyrkkäharjaiset syöttökartiot takaavat tasalaatuisen kuivausprosessin sekä kierron varmuuden kaikissa olosuhteissa. Kuivuri soveltuu myös piensiementen kuivaukseen. Kierrätyksen nopeus säädetään portaattomasti taajuusmuuttajalla.


 

8. Pohjakartiot

Jyrkkäkylkinen pohjakartio varmistaa joka tilanteessa jyvien kulun suljetussa kierrossa. Pölyn ja kosteuden poisto tapahtuu kuivausprosessin aikana pohjaimurilla. Pohjakartiosta vilja valuu ruuville, joka on helppo puhdistaa avattavan pohjan ansiosta.

 

m5-02.jpg9. Kuivuriuuni ja sähköistys

Mepun energiatehokkaissa uuneissa 210 – 500kW lämpöä ja puhallustehoa riittää vaikeissakin olosuhteissa.

Kuivurin sähköistys ja automatiikka on valmiiksi asennettu. Ohjauksen varmistaa tarkka ja helposti säädettävä elektroninen kuivaustermostaatti digitaalisella numeronäytöllä. Kuivuri on käyttövalmis, kun kone kytketään sähköverkkoon ja öljypolttimen letkut asennetaan öljysäiliöön.

 

m5-02.jpg10. Runko

Kuivauslaitteisto on asennettu tukevan teräspalkkirungon päälle. Kuivuri on tarvittaessa myös siirrettävissä. Kuivattaessa kuivuri on tuettava alustaansa vakiovarusteisiin kuuluvilla tukijaloilla. Irrotettava vetoaisa säästää tilaa ja tekee kuivurista entistäkin kätevämmän.